Mitä jos muutos pelottaa?

18.01.2021

Me toivotaan monesti muutosta elämään, mutta sitten kun muutoksen aika tuleekin oikeasti lähelle, meille iskee pelko, jopa kauhu, ja peräännymme takaisin siihen vanhaan tuttuun ja turvalliseen. Miksi näin?

Muutoksen pelko saattaa aiheuttaa meille ahdistusta jopa niin paljon, että unohdamme, miksi edes halusimme muutosta.  Vanhat opitut tavat ja ajatusmallit ovat tiukassa. Taustalla saattaa olla pelkoa siitä, mitä muut ihmiset ajattelevat muutoksesta, jäänkö ehkä yksin? Miten jaksan suoriutua muutoksen vaatimista asioista? Ja haluanko edes oikeasti muutosta? Hyödynkö jollain tapaa siitä, että pysyn entisessä?

Muutos olisi monesti kuitenkin hyvä tehdä ennenkuin terveys, burnout tai joku muu isompi asia pakottaa tekemään niin. 

Pelkoa saattaa helpotta se, että mietit aikaisempia muutoshetkiä. Monesti vaikeammatkin muutokset ovat kuitenkin tuoneet mukanaan uusia, hyviä asioita. Ja jos pelkonsa kohtaa tietoisesti jo etukäteen, pelot saattavat menettää voimaansa. Saatat huomata, että pystyisitkin pääsemään yli niistä mahdollisista ongelmista, mitä eteen tulisi.

Sinulla on valta muuttaa elämäsi sellaiseksi kuin haluat. Pelko on usein muutoksessa mukana, ja kehitys tapahtuu epämukavuusalueella. Mutta monesti se on kaiken sen arvoista!

Älä tyydy enää vähempään kuin mitä elämältäsi oikeasti haluat, vaan mene eteenpäin.

Mä tsemppaan sua!