Elämän tasapaino ja onnellisuus

03.11.2020

Istun rannalla varpaat vedessä. Katselen kaunista taivasta ja kuuntelen puiden huminaa lämpimässä tuulessa. Ihmettelen kuinka hienosti luonto toimii. Aurinko paistaa ja nostaa vettä ilmaan. Sieltä se sataa ropisee takaisin alas luonnon omana kastelujärjestelmänä. Kasvit kasvavat itsestään sellaisina kuin niiden kuuluu. Maa ja planeetat pyörivät juuri oikeaan tahtiin ja aurinkokin nousee joka aamu. Täällä on oikeastaan pienen ihmisen aika hyvä olla. Meillä on ilmaa mitä hengittää, ja keho pitää huolen omista toiminnoistaan solutasoa myöten ilman että meidän tarvitsee huolehtia siitä. Mitäs meillä tällä on sitten tehtävänä, kun niin moni asia hoituu aivan luonnostaan? Ainakin olla kiitollinen siitä.

Meillä useimmilla on täällä fyysisesti hyvät lähtökohdat onnelliseen elämään. Kuitenkin meistä moni tuskailee erilaisten ongelmien kanssa henkisellä tasolla. Kirjoitan tätä blogitekstiä, koska olen yli 40 vuoden elämäni aikana ehtinyt kokea monenlaista. Takana on lapsettomuusjakso, loppuunpalaminen, avioero ja monta muuta isompaa ja pienempää kriisiä. Toki mukaan mahtuu paljon hienojakin hetkiä, ystäviä ja iloa. Olen päässyt näistä elämän haasteista kuitenkin yli joka kerta, ja minulle on vuosien varrelle tullut tärkeäksi auttaa myös muita pääsemään yli haasteellisista hetkistä. Uskon että kaikella on ollut tarkoitus, ja se tarkoitus lienee se, että pystyn auttamaan kokemusteni perusteella muita.

Puolitoista vuotta sitten mietin ja tuskailin, että miksi aina tuntuu siltä että joku osa-alue elämässä on sellainen, mikä aiheuttaa suhteettoman kovaa stressiä, ja tällöin se myös vaikuttaa oikeastaan kaikkiin muihinkin elämän osa-alueisiin. Kuulostaako tutulta, että jos sinulla on huolia parisuhteen suhteen, niin et vain oikein pysty keskittymään kunnolla lasten kanssa olemiseen? Tai ruoka ei maistu? Tai aamun ensimmäinen ajatus on, että voi ei? Tuttua, eikö totta? Tai se, että omat kiinnostuksen kohteet tuntuvat vievän liikaa aikaa perheeltä, ja koet huonoa omatuntoa siitä. Mietit pitäisikö jostakin luopua. Kenties omasta onnellisuudesta vai jonkun toisen? Tai samalla molempien?

Näitä asioita miettiessä päätin että, on pakko olla olemassa keino miten voi saada kaiken tasapainoon mitä elämässä haluaa. Luopumatta omista haaveistaan. Olen perehtynyt ihmissuhteisiin ja niiden toimintaan, ottanut selvää fyysisestä hyvinvoinnista ja opiskellut kaikenlaista hyvinvointiin liittyen, ja opiskelin myös life coachiksi. Ja löysin sen keinon tasapainoiseen elämään. Haluan jakaa kanssasi mitä olen oppinut. Nämä ovat omia kokemuksiani. Suosittelen, että luet blogia avoimin mielin, mietiskelet ja tutkit sisintäsi. Sinulla on sisälläsi vastaukset omiin haasteisiisi, jos vaan päästät ne pintaan. Blogini yksi tarkoitus on herätellä sinua miettimän niitä samoja kysymyksiä mitä olen vuosien varrella itse miettinyt. Toivon, että tästä blogista on sinulle hyötyä.

Nyt kohti tasapainoista elämää ja kohti unelmia. Voit saada kaiken!