Aikaa itselle

17.04.2021

Minulla on joskus päiviä, jolloin tarvitsen vain olla oman itseni kanssa. Kuunnella, mitä sisälläni tapahtuu. Ei ole tarvetta mennä minnekään. Ei ole tarvetta tehdä mitään. Tai ehkä sisälläni on pieni ajatus siitä, että minun PITÄISI tehdä jotain, mutta tarve omalle ajalle on tärkeämpi. Ehkä se on intuitio, joka ohjaa pysähtymään.

En voi tarpeeksi korostaa sitä, kuinka tärkeitä tällaiset hetket ovat. Milloin sinä olet viimeksi pysähynyt, ja kysynyt itseltäsi, että mitä sinulle oikein kuuluu? Oletko kenties pitänyt itsesi kiireisenä suorittamalla elämääsi niin, että tulisit hyväksytyksi muiden silmissä? Minä olen suorittanut viimeiset 40 vuotta. Kyllä. Useat meistä tekevät sitä huomaamattaan niin kauan, kunnes sen lopulta oikeasti ymmärtää. Kun lopulta hyväksyin sen, että monen tekemäni asian taustalla oli kuitenkin alitajuinen toive saada enemmän huomioita, enemmän hyväksyntää ja enemmän rakkautta, tunsin kuinka väsynyt itseasiassa olin syvällä sisälläni suorittamaan. Kaikki nämä vuodet.

Toisaalta tämän ymmärtäminen oli todella huojentavaa ja vapauttavaa. Nyt voin pikkuhiljaa pysähtyä kuuntelemaan itseäni, miettimään, mitä minä ihan oikeasti haluan. Mikä minulle on oikeasti tärkeää? Ehkä yksi vaikeimmista asioista on ollut todella sisäistää se, että ihmisen arvo ei oikeasti ole riippuvainen siitä, mitä teet ja kuinka paljon teet. Jokainen ihminen on yhtä arvokas. Olemme kuitenkin kaikki toisiimme yhteydessä jollakin tapaa, ja jos emme hyväksy muita sellaisina kuin he ovat, emme myöskään hyväksy itseämme sellaisina kuin olemme. Ja tämä toimii samalla tavalla myös toisinpäin, 

Olen viime pävinä kuunnellut paljon Neville Goddardia. Hän sanoo, että "everyone is you pushed out". Suosittelen lämpimästi tutustumaan hänen opetuksiinsa. Mitä enemmän "everyone is you pushed out" -lausetta alkaa pohtimaan, sitä enemmän se näyttää olevan totta. Jos jokin piirre toisessa ihmisessä ärsyttää, sen saman piirteen löytää varmasti myös itsestään, kun asiaa tutkii syvällisemmin. Toinen ihminen vain heijastaa sinulle sitä, mitä sisälläsi on. Jos jokin asia toisessa ihmisessä on todella ihanaa, hän heijastaa sinulle sitä, että sinullakin on sisälläsi se ihana piirre. Jotta näistä asioista tulisi tietoisemmaksi, tämänkin takia päivät oman itsensä kanssa ovat kullan arvoisia. Jos elämässä on jotain, mikä ei toimi, sitä voi alkaa muuttamaan sisältä päin, sillä maailmamme on heijastusta omasta sisäisestä maailmastamme. 

Joten, mitä sinulle oikeasti kuuluu?

Rakkaudella, 

Marketta