Henkisesti hyvä olla

Miltä kuulostaisi, jos löytäisit itsellesi sellaisen tasapainon, että ympärilläsi olevat asiat eivät enää stressaisi sinua niin paljon? Mitä, jos pystyisit hyväksymään sen, että muut ihmiset elävät elämäänsä omalla tavallaan, ja että sen ei ole pakko vaikuttaa niin paljoa siihen, miltä sinusta tuntuu? Mitä, jos sinun ei tarvitsisikaan yrittää muuttaa muita, vaan keskittyisit omaan kasvuusi, tekemiseesi ja unelmiisi? Mitä, jos osaisit olla onnellinen jo tässä hetkessä, vaikka unelmasi olisivat vielä toteutumatta? Kuulostaisiko se sinusta vapaudelta?

Juoksemme usein elämässämme tavotteiden perässä samalla tavalla kuin joku pitäisi porkkanaa nenän edessä. Kun jonkin asian saavuttaa, se tuo iloa vain hetkeksi. kunnes mieli alkaa huomauttelemaan, että uusi auto ei olekaan enää uusinta mallia tai puoliso alkaa näyttämään todellisia luonteenpiirteitään. Ja työpaikkakaan ei välttämättä tunnu enää niin kiehtovalta kuin ennen. Ja se kilpailumenestyskään ei kuitenkaan muuttanut elämää. Ja ympärillä on ihmisiä, joilla näyttää menevän niin paljon paremmin kuin itsellä. Varsinkin, jos sosiaalista mediaa sattuu katsomaan. Ärsyttävää, eikö totta!

Elämä vain näyttää useimmiten menevän näin. Itse olen alkanut tämän oravanpyörän jälkeen huomaamaan, että kaiken tämän on tarkoitus herättää meidät huomaamaan, että onni ei tule ulkopuolelta ulkoisista asioista, vaan se täytyy löytää itsestä. Eli katse täytyy suunnata sisään päin sen sijaan, että kaikilla aisteilla keskittyisi seuraamaan sitä, mitä ulkopuolella tapahtuu, ja miten se vaikuttaa juuri minuun, kasvaako vai huononeeko itsetuntoni siitä, ja miten minä voin hyötyä siitä, jos saan toisen ihmisen toimimaan haluamallani tavalla vaikka olemalla hänelle mukava. Jep, tämmöisiä me ihmiset ollaan ;)

Se sisäinen rauha ja onnellisuuskin alkaa löytymään siitä, kun alkaa huomaamaan, miten paljon mieli ja ajatukset vievät meitä mennessään. Me ollaan kuitenkin niin paljon enemmän kuin pelkästään mieli. Meillä on myös keho ja sitten meillä on sielu, tai tietoisuus, miksi sitä  haluaakaan kutsua. (Sielu tai tietoisuus on se juttu, joka kuulee sinun ajatukset, oletko huomannut sitä? Mieli on sitten erikseen.)

Life coaching on yleensä valmennusta tavoitteiden saavuttamiseen. Antamani valmennus on myös tavoitteellista, mutta siinä on aina mukana henkinen näkökulma, nondualismi, sillä en halua valmentaa ihmisiä huomaamaan, että tavoitteen saavuttaminen ei sitten tuonutkaan sitä onnellisuutta. Onnellisuus tulisi löytää ensin sisältä, ja silloin ne unelmatkin alkavat toteutumaan. Elämä on melkoinen paradoksi. Tarkoituksenani on herätellä huomaamaan mielen, sielun ja kehon yhteys ja siinä samalla selvitellä, mitkä ovat sellaisia asioita, joita tässä elämässä oikeasti haluaa tehdä itse, kun jättää huomiomatta sen, mitä muut saattavat siitä ajatella.

Opetan valmennuksessani myös seuraavia asioita:

 • sisäinen puhe
 • mindset
 • mindfulness, meditaatio ja läsnäolotaidot
 • tunteiden hallinta, tunneälykkyys
 • rentoutus
 • itsetunto
 • itseluottamus
 • arvojen määritys
 • terveet rajat
 • miellyttämisen tarpeen ja läheisriippuvuuden tarpeen vähentäminen
 • autenttisen parisuhteen luominen
 • manifestoinnin keinot 
 • luovuus taiteellisin keinoin
 • nondualismi
 • terveet elämäntavat

Tämä paketti on sellainen, mikä on tuonut itselleni mielenrauhan. Riippumatta siitä, onko unelmia saanut toteutettua  vai ei. Sisällä on vahva usko siihen, että kaikki on hyvin, vaikka ulkopuoliset olosuhteet eivät aina näytä siltä. Se on ollut itselle kaikista tärkein asia. Minulla on ollut aikaisemmin todella huono itsetunto ja olen ollut ahdistunut elämässäni, mutta sisäisen työskentelyn, liikunnan ja taiteen tekemisen myötä olen löytänyt sisäisen rauhan ja rakkauden ja arvostuksen itseäni kohtaan. Tämä on mielestäni sen verran iso juttu tässä stressaantuneessa maailmassa, että haluan jakaa oppimiani asioita eteenpäin valmennettavilleni.

Ja jotta nyt ei tulisi värinkäsityksiä, niin seikkailemme kuitenkin tällä pallolla ja elämme täällä, niin täytyyhän täällä jotakin tehdä ajan kuluksi ja jotta arvokas elämä ei menisi hukkaan. Niin miksipä ei tekisi asiota, jotka oikeasti tuntuvat hyvältä ja merkityksellisiltä ja tavoittelisi sellaista elämäntapaa, joka tuntuu mieluisalta?  Meillä kaikilla on omat lahjamme joilla voimme tuoda lisäarvoa muidenkin elämään, ja ehkäpä jopa voisimme tehdä niitä asioita työksemme niin, että se ei edes tunnu työltä. Valmennan siis kohti tavoitteita, vaikka niitä alussa parjasinkin. Lähestymistapa on vain eri. Tavoitellaan tavoitteita siksi, että sydän sanoo niin, ei sosiaalinen media.

Jos resonoit ajatusmaailmani kanssa, ja sinusta tuntuu, että saattaisit hyötyä valmennuksestani, niin otahan yhteyttä. Otan uusia asiakkaita nyt, kun opiskeluni taidekoulussa on loppunut.

Valmennan sekä Oulussa että etänä!

Muistuttelen vielä siitä, että valmennukseni ei ole terapiaa, eikä sitä saa käyttää korvaamaan sitä. Jos terapialle on tarvetta, niin sillloin on hyvä mennä terapiaan. Valmennuksessani suuntaamme katsettamme enemmän nykyhetkeen ja tulevaan.